Stage

Stage

Ben je op zoek naar een stageplaats of wil je informatie over mogelijkheden als leraar in het Voortgezet Onderwijs te werken, dan ben je van harte welkom op het Regius College Schagen.

Studie

Het Regius College Schagen biedt stageplaatsen voor bijna alle vakken voor het Voortgezet Onderwijs, in zowel het tweede- als het eerstegraads gebied. Of je nu duaal, LIO, minor/master of tweede-/derdejaars student bent we hebben bijna altijd een stageplaats mét begeleider voor je.

Zij-instroom in beroep (ZIB)

Als je na een aantal jaren werkervaring buiten het onderwijs aan de slag wilt als docent in het voorgezet onderwijs dan kan je gebruik maken van de zij-instroom-in-beroep regeling. Voorwaarde is dat de school je aanstelt als zij-instromer en in overleg met jou besluit om gebruik te maken van de ZIB-regeling. Daarnaast is het van belang dat je beschikt over een afgeronde HBO of WO-opleiding. Het Regius College Schagen gaat graag met je in gesprek over de mogelijkheden van dit traject. Vermeld bij je sollicitatie dat je gebruik wilt maken van de regeling zij-instroom-in-beroep.

AONHW

De Academische Opleidingsschool Noord-Holland West, kortweg AONHW, is het samenwerkingsverband van zeven scholen voor voortgezet onderwijs, drie hogescholen en twee universiteiten in Noord-Holland. De partners zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het opleiden van leraren in het eerste- en tweedegraads gebied. Daarnaast verbindt de Opleidingsschool de lerarenopleiding, de professionele ontwikkeling van de eigen docenten, de schoolontwikkeling en het personeelsbeleid met elkaar.

Het Regius College maakt deel uit van deze AONHW. Hierdoor ben jij als student verzekerd van een passende begeleidingsstructuur verzorgd door professionals binnen (en buiten) de school. 

Het Bureau

Op het Regius College wordt de begeleiding van studenten verzorgd, via wat we “Het Bureau” noemen, door de schoolopleiders Eelko de Vries en Ellen Boekema. Zij worden daarbij ondersteund door twee coördinatoren docentbegeleiding, projectleider Onderwijs en een medewerker van de afdeling personeelszaken. Dus naast je eigen stagebegeleider heb je altijd iemand om op terug te vallen.

Wij begeleiden studenten van o.a. HvA (ALO), UvA-ILO, OCVU, Breitner Academie en Inholland. Maar ben jij student aan een ander opleidingsinstituut, bijvoorbeeld NHL/Stenden of HU, ook dan ben je van harte welkom.

 

Solliciteren

Je kunt je (korte) motivatie sturen via de button solliciteren.
Na ontvangst van je brief nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ellen Boekema, schoolopleider
Michelle McDonnel, schoolopleider 
Carianne Epskamp, personeelszaken

 

 

Acties